Presentació de l’Obra Completa de Josep Vallverdú



Andreu Dòria

Gairebé trenta anys de tracte continu amb Josep Vallverdú, presidit des del primer dia per una absoluta sinceritat, han anat transformant la confiança que mútuament ens teníem en una ferma i consolidada amistat. I això, em complau de dir-ho, m’enorgulleix.

Vallverdú és un home sòlid, ferm, equànime i conseqüentment, l’òptica amb la qual ha vist, ha conegut I ha mesurat el món i els homes, li ha permès de conèixer-los profundament i judicar-los amb encert. I això, al llarg de gairebé trenta anys, treballador incansable, escrivint i escrivint, buidant-se d’experiències i coneixements, posant en evidència herois i traïdors d’una manera clara i valenta, seduint amb les seves històries els seus vells amics com els seus nous lectors.

En Vallverdú crec que ha aconseguit obrir els ulls a molts nois i noies, sobretot els més joves, en els quals ha pensat preferentment en els seus llibres. I en lloc de sermons, els ha donat les vivències inventades d’uns personatges valents, lluitadors, i triomfants a la fi, en les causes més nobles, això sí, no sense esforç i sacrificis.

Vull dir que la magistral, bé que amagada lliçó, que el nostre mestre i amic Vallverdú ens dóna amb el seu ingent treball, és que hem d’esforçar-nos a viure com ho fan els personatges de les seves novel.les: sense regatejar res a la veritat, al treball ni a l’esforç que a cada u ens correspon de fer a la vida

Andreu Dòria i Dexeus

(30 de març de 1995)

 Andreu Dòria i Dexeus (Barcelona, 31.08.1920, 11.04.1995) fou el fundador deLa Galera. Pocsdies després de redactar aquesta nota, moria sense haver pogut veure realitzat el projecte d’edició dela BibliotecaVallverdú.

Cap comentari

Deixa una resposta