Josep Vallverdú rep el Premi “Ramon Fuster”

17 nov. 1987


 L’Institut d’Estudis Ilerdencs escenari del lliurament del premi “Ramon Fuster” 1987

 

       El passat dia 17 de novembre de 1987, presidit per Joan Guitart, Conseller d’Ensenyament, que representava el President Pujol, es va celebrar a l’aula magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida l’acte de lliurament del premi Ramon Fuster a l’escriptor Josep Vallverdú.

La sessió la inicià la regidora d’ensenyament que, en nom de l’alcalde, expressà la solidaritat de l’Ajuntament de Lleida amb l’acte i felicità Josep Vallverdú.

A continuació, Salvador Carrasco, degà del col.legi oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya, pronuncià unes breus paraules de presentació i comentari de l’acte. Recordà com periòdicament la Junta de Govern del Col.legi, concedeix el guardó Ramon Fuster per destacar i fer pública l’exemplaritat d’una trajectòria professional en el camp de la innovació pedagògica i en la lluita per la millora de l’escola catalana. Amb aquest guardó, volem reconèixer obres concretes i duradores a favor de la societat catalana, en el camp de l’ensenyament.

Ramon Companys, President de la Diputació de Lleida, inicià la seva intervenció recordant el lligam de Josep Vallverdú amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’activitat cultural del qual s’ha vist impel.lida i prestigiada, per les seves iniciatives i projectes i assenyalà que Josep Vallverdú és indiscutible mereixedor del Premi Ramon Fuster amb la trajectòria del qual presenta nombroses coincidències, essent ambdós, representants d’un model de mestre, aquell que té com a fita pedagògica la formació de persones que s’adeqüin a la vida del país.

Després Francesc Danés, membre de la Junta del Col.legi, va fer un repàs a les distintes activitats i a l’obra de Josep Vallverdú. Tot seguit, el Conseller d’Ensenyament, lliurà el diploma que acredita Josep Vallverdú com a Premi Ramon Fuster.

 

Parlament de Josep Vallverdú

Vallverdú va declarar-se una mica paralitzat després de tants elogis i explicà la seva llarga relació amb el Premi… i també va dedicar unes paraules a rememorar les seves relacions amb Ramon Fuster. Josep Vallverdú va dir que allò que li complaïa més del Premi és que vinculava el seu nom al de Ramon Fuster: per a mi el més important del premi Ramon Fuster és Ramon Fuster. Per raons generacionals i per raons d’un moment sòcio-polític, vaig ser una persona que vaig tractar prou Ramon Fuster… Vallverdú repassà alguns dels projectes que l’unien a ell: Editorial Estela, Cavall Fort, … per això em satisfà molt trobar lligat, al cap dels anys, el meu nom, el poc que pugui valer, al nom per a mi extraordinari i venerat de Ramon Fuster.

L’acte fou clos pel Conseller d’Ensenyament, Joan Guitart.

Cap comentari

Deixa una resposta