Josep Vallverdú visita l’Institut Cal Gravat

9 mai 2011

 

 

L’escriptor Josep Vallverdú

amb els alumnes de l’IES Cal Gravat de Manresa

  

El dia 9 de maig passat vam tenir l’oportunitat de conèixer l’escriptor Josep Vallverdú, el més veterà dels escriptors actuals per a joves. L’escriptor va venir a l’Institut Cal Gravat de Manresa, acompanyat de la seva esposa Isabel i va mantenir tres col.loquis amb els tres cursos d’ESO.

Cada un dels cursos duia preparades unes preguntes i uns comentaris sobre la seva vida, la seva obra i especialment sobre el llibre que havien llegit: Xau, el gos nàufrag, els de Primer; El fill de la pluja d’or, els de Segon i Blai Joncar, els de Tercer.

 

Josep Vallverdú, als seus 87 anys, va aguantar molt bé les tres sessions i durant moltes estones va estar dret per fer-se sentir millor i poder veure els seus joves lectors als quals va felicitar per l’esforç que havien fet llegint el seu llibre i preparant els comentaris.

Josep Vallverdú els va recitar alguns poemes del seu Bestiolari, un dels seus últims llibres, i els va estimular a seguir llegint tot dient-los que la lectura no sols és important sinó que els ajudarà a ser millors i a entendre millor el món i la vida. Josep Vallverdú es va endur un bon record d’aquestes sessions. Els alumnes del Centre, per la seva banda, van valorar molt positivament veure i conèixer un autor d’aquesta categoria.

Institut Cal Gravat

Manresa, 9 de maig de 2011

Una resposta a “Josep Vallverdú visita l’Institut Cal Gravat”

  1. Josep Manel López 2 octubre 2011 a 8:20 #

    Em va fer molta il·lusió que l’autor del primer llibre que jo vaig llegir en català (Els inventors de fantasmes)hagi estat al centre on treballo. També em va sorprendre molt positivament l’empenta i l’energia que transmet aquest escriptor de 87 anys.
    Em penso que la majoria dels nostres alumnes han sabut valorar tant la importància literària d’en Josep Vallverdú com la seva qualitat personal.

Deixa una resposta