Amb motiu de la concessió del Premi Jaume Fuster, atorgat a l’escriptor Josep Vallverdú l’any passat per l’Associació d’Escriptors, la mateixa Associació ha publicat un “retrat”de l’autor premiat, com acostuma a fer cada any amb els autors guardonats. El petit estudi biogràfic ha estat elaborat pel biògraf de Josep Vallverdú, Josep Maria Aloy, i conforma el número 24 de la col.lecció “Retrats” publicats per L’AELC.

El llibret, de 90 pàgines, està estructurat en diversos apartats: a) un breu retrat literari de l’autor, b) uns apunts biogràfics, i c) una aproximació a la seva obra, centrada especialment en la narrativa infantil i juvenil, d’una banda i en els seus llibres personals de l’altra. Tanca el volum el llistat de premis i reconeixements a l’autor i una Bibliografia sobre la seva persona i la seva obra

La publicació d’aquest llibret, que es pot descarregar des del web de l’AELC:  http://www.escriptors.cat/node/8413 -coincideix amb l’any del norantè aniversari de l’escriptor i esdevé una efemèride més de l’ampli programa dissenyat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs per homenatjar i reconèixer l’escriptor de Ponent. Un programa d’actes molt complet i divers que s’especificarà en una propera entrada en aquest mateix web.