“Tres xacals a la ciutat”, de Josep Vallverdú


Núria Ventura: Fitxa de Biblioteca de la revista GUIX:

 

Dos nois i una noia, habitants de les cavernes, queden com a únics supervivents de llur tribu, havent-se d’espavilar tots sols per a subsistir. Decideixen anar cap a la plana, i després de moltes penalitats troben la gent d’altres poblats que conreen la terra i no són tan bel.licosos com ells, car es troben en una fase més avançada de civilització. El xoc entre llurs tradicions i costums, amb els de la gent dels poblats és evident, fins que acaben comprenent i acceptant el nou tipus de vida.

La novel.la, deixant a part la seva encertada referència històrica, interessa per la manera que ens presenta els nois protagonistes, joves als quals les circumstàncies obliguen a prendre una responsabilitat -llur vida hi està en joc- i unes decisions que sovint els fan passar per sobre de les supersticions i tradicions que els havia ensenyat la tribu.

Els caràcters ben definits de cadascun, llurs relacions de companyonia, la vida dura i els perills que afronten, així com la descripció dels costums i cultura d’aquells homes, fan que la novel.la es llegeixi amb doble interès: l’històric i el purament novel.lístic, quant a descripció de personatges i situacions. Les il.lustracions d’en Jordi Bulbena, d’una gran força, ajuden a situar els personatges del llibre.

 

 

Cap comentari

Deixa una resposta