L’obra Completa (volum I): “El vent de la Mitologia”


Volum I: El vent de la mitologia (1995)

(El fill de la pluja d’or, El vol del falcó, Mans de bronze)

Pròleg al volum I de l’Obra Completa de Josep Vallverdú (per Maria Àngels Anglada):

Tres novel.les en un sol llibre: tres finestres obertes al cel blavíssim de la mar Mediterrània i al món del mite grec i de l’aventura. Aquest tresor és a les vostres mans. D’ençà que van néixer els mites grecs, aquestes narracions meravelloses han seduït els poetes, els narradors, els escriptors d’obres de teatre, arreu del món. Josep Vallverdú ha volgut que aquest món prodigiós tingués un espai a la seva obra.

Al llibre hi trobareu dues novel.les que segueixen fidelment el mite grec: El fill de la pluja d’or i Mans de bronze. Els seus protagonistes són antics herois. Sovint els déus grecs s’enamoraven de dones mortals, o bé una deessa s’agradava d’un príncep, i de la seva unió naixien els herois. De vegades no eren fills directes d’un déu, però sí que se’n trobava un o altre als orígens del seu llinatge.

El fill de la pluja d’or conta les aventures, perilloses i interessants, de Perseu, el sant Jordi grec. Jo l’anomeno així però no us dic la causa, perquè us descobriria una part molt important de la narració. Només us avenço que l’heroi és fill de Zeus, el més poderós dels déus de l’Olimp grec –la muntanya altíssima, nevada i florida alhora, que era el sojorn de les divinitats.

Segueix llegint…

 

 

Cap comentari

Deixa una resposta