Catalans pel món


Catalans pel món

Josep Vallverdú
Editorial Tàber, 1969

Article d’Aurora Diaz Plaja a Serra d’Or (desembre, 1970):

Per ensenyar la història a nivell humà, Jose Vallverdú escriu Catalans pel món amb la següent dedicatòria: “Aquest llibre va adreçat als joves, als nostres minyons i adolescents de manera molt primordial”.

Un autor com Vallverdú, que té tantes narracions de pura creació literària, no pot escriure una obra simplement pedagògica i per això aquest conjunt de biografies de catalans amb projecció internacional tenen tot el sabor de novel.les viscudes.

Des de les grans figures medievals com Sant Pere Nolasc, Ramon Llull i Roger de Flor, fins als joves valors com el pintor Tàpies o l’arquitecte Antoni Bonet, passant per figures fabuloses com Ali Bey, el viatger català Domènec Badia, d’esperit tan aventurer.

Encara que el llibre tingui una distribució geogràfica per les zones on els catalans s’han expandit, l’acurada relació final per ordre alfabètic orienta molt el lector.

L’edició dibuixada per Llucià Navarro, ja especialitzat en temes històrics, és arrodonida per belles fotografies. Editorial Tàber, amb aquest llibre, prossegueix la ruta elogiable de fer conèixer als joves lectors “les terres i els homes” que els rodegen en el temps i en l’espai.

Cap comentari

Deixa una resposta