El Club Super3 estrena demà, dia 1 de novembre de 2000, la sèrie de dibuixos animats Rovelló, que duu a la pantalla petita el personatge emblemàtic amb què l’escriptor Josep Vallverdú va guanyar el 1968 el Premi Folch i Torres.

Televisió de Catalunya ha coproduït aquesta sèrie conjuntament amb d’Ocón Films i el segell editorial La Galera.

Josep Vallverdú ha assegurat, en la presentació de la sèrie -que consta de 26 episodis tot i que queda oberta la possibilitat que se’n facin més- que el Rovelló en dibuix animat reflecteix l’esperit del Rovelló novel.lísitc. Vallverdú va declarar que estava content que s’hagués respectat el caràcter del gosset, perquè les característiques són les d’ell: intel.ligència, curiositat, procés de maduració…

Xavier Blanch, editor de La Galera, va qualificar “Rovelló” d’aposta important en el món audiovisual infantil i va recordar els setanta-cinc mil exemplars del llibre venuts en català i les traduccions fetes al basc, al castellà, a l’italià, al francès i al rus.

Antoni d’Ocón, responsable d’Ocón Films, va explicar que la sèrie no reprodueix la novel.la sinó que s’hi inspira. Així, al llarg dels episodis, el cadell no creix per poder mantenir la capacitat d’aprenentatge i incrementar la quantitat de novetats que marquen la infantesa.

xbs