(© AELC/Carme Esteve)

Josep Vallverdú guanya el premi Jaume Fuster que concedeix l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a un autor de reconegut prestigi per la seva trajectòria i el conjunt de la seva obra.

El lliurament ha tingut  lloc a la seu de l’AELC, avui divendres dia 27 d’abril.

El president de l’AELC, Guillem-Jordi Graells, ha lliurat avui, dia 27 d’abril, a l’Ateneu Barcelonès, el diploma acreditatiu i una ploma com a símbol del guardó a Josep Vallverdú, que ha qualificat el Jaume Fuster com “un premi especial que ha de satisfer qualsevol escriptor, perquè te’l concedeixen els teus germans de ploma i en què et premien només pel fet de ser escriptor”.

Després del lliurament del premi, Vallverdú ha repassat breument la seva trajectòria, sobre la qual ha dit que des de jove ha intentat mantenir la coherència entre el que pensava i el que feia i ha precisat que l’enorme varietat de temes que ha tractat no li ha permès potser aprofundir tant com si s’hagués dedicat a un sol gènere, però ha valorat que “ara una institució tan estimada com l’AELC la reconegui i “em doni una copet a l’esquena, doncs jo tan content”, ha dit.

Encara que el premi és a títol personal, Vallverdú entén que, “potser com a representant de més edat” dels autors que escriuen per al públic infantil i juvenil, també és “un reconeixement a aquesta literatura, que és una literatura de qualitat i tots els qui ens hi hem dedicat -ha destacat- li hem posat sempre els cinc sentits”.

(© AELC/Carme Esteve)

Vallverdú ha indicat en aquest sentit que “l’escriptor de literatura infantil i juvenil ha de tenir present que els nens no són burros, són intel·ligents”, i ha explicat que molts escriptors joves li confessen que es van interessar per la lectura amb els seus llibres.

A l’acte, Josep Maria Aloy, biògraf de Vallverdú, ha fet una petita glossa de l’autor que ha definit com un escriptor polièdric on la ferma cohesió de totes les seves cares i de totes les seves mirades ha donat una obra sòlida, atractiva i coherent.

Més informació