L’escriptor rep el Premi Trajectòria

(Barcelona, març de 2002)

 

 Dimarts, 5 de març de 2002 Josep Vallverdú rebé el premi a la trajectòria literària que concedeix la Setmana del Llibre en català. L’acte va tenir lloc a les Drassanes de Barcelona i el crític Isidor Cònsul va fer la semblança de la persona de l’homenatjat.

 Paraules d’agraïment de Josep Vallverdú:

Agraeixo al distingit i admirat crític Isidor Cònsul aquesta analítica i tanmateix generosa semblança que ha fet de la meva persona.

La notable trajectòria de la Cambra del Llibre, la seva seriosa exigència, és garantia que quan atorga un guardó ho fa amb cura i per imperatius de qualitat. Això m’obliga, com a receptor del Premi Trajectòria, a continuar treballant fidel en una tasca que els qui em donen el premi han cregut mereixedora de ser destacada.Per altra banda, la brillant corrua de predecessors meus, excel.lents creadors tots, afegeix un sentiment d’humilitat i compromís de superació al meu reconeixement de fons.

Aprofito l’avinentesa per fer una manifestació de fidelitat a les lletres catalanes, al vehicle de la lectura que esforçadament es potencia en aquesta Setmana; convindria demanar als mitjans de comunicació, i sempre en primer lloc, un compromís amb la informació cultural catalana, sovint desatesa o minvada en benefici d’altres cultures o de novetats passatgeres. En un món de comunicació i d’impactes publicitaris, un corrent globalitzador sempre anirà en benefici dels més potents econòmicament, i per tant és des de les àrees precises de les cultures concretes que cal insistir en la bondat dels propis productes i defensar-los en primer lloc. Qualsevol altra conducta seria provinciana i a la llarga autodestructiva.

La nostra cultura i la seva expressió lingüística es mereixen inqüestionablement, de sobreviure i enrobustir-se. Contribuïm-hi!

Em sento molt honorat pel guardó. Molt bona sort a tots!

 

Homenatge també a Lleida

Amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, al claustre de la Biblioteca Pública de Lleida, el passat dia 2 de març, un grup de persones vinculades al món del llibre, van homenatjar Vallverdú amb motiu del Premi Trajectòria.