L’Espluga de Francolí va retre un gran homenatge, ahir, a Josep Vallverdú, fill adoptiu d’aquesta Vila on l’escriptor es va instal.lar, junt amb la seva família, a partir de la seva jubilació, ara fa ja 25 anys.

 

A l’acte, hi va participar una munió d’entitats de L’Espluga així com nombrosos escolars que van obsequiar l’escriptor amb lectures i recitacions de textos seus, en un acte emotiu i gratificant, observat amb molta atenció per un Vallverdú que, amb noranta anys al damunt, manifestava constantment el seu agraïment als assistents i, sobretot, als joves recitadors.

Duran l’acte, es va fer el lliurament de l’Escut d’Or del Casal a l’escriptor per part de la presidenta de l’entitat Maria Dolors Civit. També es va fer la presentació i el lliurament del primer exem­plar de la revista “El Francolí”, dedicada especialment a Josep Vallverdú.

L’alcaldessa accidental de la Vila, senyora Maria Jesús Martin Trinidad, va lliurar a l’homenatjat un llibre especial de record on s’hi adheria tot el poble de l’Espluga.

 

Bateig d’un nan amb el cap del gosset Rovelló

Un cop a l’aire lliure i davant mateix del Casal es va procedir al bateig del nou nan de L’Espluga, “Rovelló”, efemèride que va provocar la sorpresa i la plena acceptació dels vilatans, especialment dels més joves, que no deixaven de seguir-lo i tocar-lo en una rebuda excepcional. Acompanyaven el nan “Rovelló” els gegants, capgrossos, bastoners, grallers, diables i totes les forces vives del poble. Una traca final tancà l’acte.

Els assistents foren convidats, finalment, a anar al parc infantil per assistir a la inauguració de la placa commemorati­va d’homenatge a Josep Vallverdú i al canvi de nom del recinte infantil, que va passar a dir-se, també “Rovelló”. Un dinar de germanor compost per un centenar llarg de persones va tancar definitivament la festa.

 

 L’organització dels actes fou excel.lent i l’assistència dels espluguins, molt nombrosa. Era tot un poble que homenatjava el seu escriptor. I l’escriptor xalava com qui més. No és massa habitual que un escriptor rebi l’homenatge de tots els seus convilatans. Deu ser que Vallverdú és més que un escriptor. Felicitats, doncs, Josep Vallverdú!